Film ’In Bruges’

 Een tijdje geleden was de Brugse binnenstad het decor van de buitenlandse film In Bruges. Onder meer Colin Farrell, Ralph Fiennes en Brendan Gleeson zakten voor de opnames naar ons landje af.

Drie scénes uit de film "In Bruges" speelden zich af in het privaat gedeelte van onze bed and breakfast "Number 11". We tonen U graag deze prachtige locaties. 

In Bruges is een donkere komedie over de twee huurmoordenaars Ray (Farrell) en Ken (Gleeson). Na een moeilijke klus in Londen, wordt hun team door hun baas Harry (Fiennes) naar Brugge gestuurd om af te koelen. De mannen voelen zich tussen de gothische gebouwen, kanalen en kasseien in Brugge helemaal niet op hun gemak en ze vullen hun dagen als toerist. Ray haat Brugge, maar Ken kan de schoonheid van de Brugge wel waarderen. 

Beiden wachten wanhopig op het verlossende telefoontje van Harry dat ze terug met de grote jongens mogen meedoen. Hoe langer dit op zich laat wachten, hoe meer vreemde ontmoetingen de twee krijgen met Bruggelingen, toeristen, middeleeuwse kunst, een dwerg en een Amerikaans acteur die een Europese film draait, Nederlandse prostituees en de mysterieuze Chloe.

De film is het regiedebuut Martin McDonagh die daarvoor een zelf geschreven scenario gebruikt. McDonagh was eerder actief in de theaterwereld en won twee Olivier Awards en vier Tony Awards. Hij schreef en regisseerde ook de kortfilm Six Shooter met Brendan Gleeson waarvoor hij in 2006 een Oscar won voor beste ‘live-action’ kortfilm.  

De trailer is zeker niet slecht en het is altijd leuk bekende binnenlandse gebouwen te zien in een buitenlandse film. Het verhaal doet een beetje denken aan Lock, Stock and Two Smoking Barrels van Guy Ritchie. Er wordt alleszins evenveel in gevloekt en gescholden.